pedicuresalon Koog aan de Zaan
Jouw voeten in mijn handen

Behandelingen bij Pedicuresalon Oud Koog

Het adres in Koog aan de Zaan voor gezonde voeten

Een nagellakje op je tenen is leuk, maar gezonde voeten zijn belangrijker dan voeten die er gezellig uitzien. Zo maakt medisch pedicure Marijke korte metten met jouw voetklachten en weet zij altijd raad met risicovoeten en nagelbehandelingen.

Voetklachten

Gaat lopen en staan gepaard met pijn? Dat is niet hoe het hoort. Een medisch pedicure kan je hiervan afhelpen. De meeste voetproblemen kunnen namelijk verholpen worden bij de pedicuresalon.

Orthese
Een orthese – ook wel bekend als teenstukje – biedt oplossing als je een stand- of teenafwijking hebt. Hamertenen, een scheefstaande teen of een knobbel op je teen kan namelijk behoorlijk wat pijnklachten opleveren. Denk aan likdoorns of drukplekken. Een siliconen teenstukje corrigeert drukplekken en een afwijkende teenstand.

Kloven
Een drukplek of droge huid van de voet kan zorgen voor kloven. De pijnlijke kloven gaan vaak ook gepaard met verhoogde eeltvorming. Laat het eelt verwijderen en je voeten optimaal verzorgen.

Risicovoeten

Als je lijdt aan reuma of diabetes dan vallen je voeten in de categorie risicovoeten. Wanneer je aan deze ziektes lijdt heb je namelijk vaak probleemvoeten. Zo kun je last hebben van een verstoorde doorbloeding of een zenuwstoring. Hierdoor kunnen je voeten koud en gevoelloos zijn.

Ook kunnen je voeten juist rood en opgezwollen zijn door reuma. Marijke is gespecialiseerd in medische pedicure en kan je helpen je voeten in optimale gezondheid te brengen én houden.

Oncologische voetverzorging

In april 2015 behaalde Marijke haar diploma ‘oncologische voeten’. Dat wil zeggen dat ze zich gespecialiseerd heeft in voetzorg voor kankerpatiënten. Als je behandelingen ondergaat voor deze ziekte kunnen deze vervelende bijwerkingen met zich meebrengen, zoals aandoeningen aan de nagels of voeten. De zenuwen in je voeten kunnen bijvoorbeeld aangetast zijn waardoor je een likdoorn of wondje niet zult voelen. Dit kan gaan ontsteken en voor verdere problemen zorgen.

Bij pedicuresalon Oud Koog wordt er hard gewerkt aan een optimale gezondheid van jouw voeten.

Nagels

Nagelprothese
Een gescheurde of beschadigde nagel ziet er niet altijd even appetijtelijk uit. Die open sandaaltjes laat je dan maar staan. Waarom? De oplossing is eigenlijk heel simpel. Laat een nagelprothese plaatsen. De pedicure repareert je nagel met een klein laagje onopvallende acryl of gel.

Nagelregulatie
Een ingegroeide nagel is een veelvoorkomend probleem. Je nagel kan bijvoorbeeld ingroeien doordat hij te kort is geknipt of omdat je nagel te rond groeit. In het laatste geval biedt een nagelbeugel uitkomst. De pedicure kan door het plaatsen van een nagelbeugel de bolle nagel weer een mooie platte vorm geven. Ingroeien kan dan niet meer.

Wil je meer weten over gezonde nagels en de mogelijkheden voor jouw voeten? Neem contact op.